Dankbaarder dan ooit

Het was een koude kermis na een gezellige kerstavond bij mijn zoon Marc en zijn gezin in Sint-Maarten. Oudejaarsdag vierde ik in het ziekenhuis. Enkele dagen later vloog ik per ambulancevliegtuig naar de Dominicaanse Republiek. Daar beschikt men over een met moderne apparatuur uitgerust ziekenhuis. Mijn situatie bleek nog gevaarlijker dan gedacht; een voor 95 procent afgesloten hoofdader en een aorta op hoogspanning. Op 11 januari ging ik de operatietafel op en pas 10 dagen later kwam ik weer bij. Mij al die tijd niet bewust van de spanning voor Wilcie en mijn kinderen en hun gezinnen. Sinds 5 maart ben ik weer op het dorp. Mijn herstel verloopt goed, maar ik moet erop rekenen dat ik daar zeker een half jaar voor nodig heb.

2017-03-08 - Johan Smoorenburg - 003

2017-03-08 - Johan Smoorenburg - 001

Mijn leven was serieus in gevaar. Het heeft me opnieuw tot verwondering gebracht over het evangelie en het leven met God. Gewoonte en vanzelfsprekendheid kan zomaar je leven binnensluipen. Ik mocht ook de kracht ervaren van uw gebeden. Dat is heel bijzonder. Daardoor ben ik zelf weer meer gaan bidden voor anderen!  Soms voel ik me onzeker. Dat overvalt mij op ‘slechte’ dagen, en voel dan hoe de angst binnensluipt dat het weer fout kan gaan. Maar sneller dan voorheen realiseer ik me dan weer dat ik God kan vertrouwen. Hij heeft Zijn trouw aan mij betoond, en zal dat blijven doen. Deze moeilijke periode bracht me tot nieuwe toewijding aan God, met het verlangen tot zegen te mogen zijn zolang ik hier nog ben.

Hartelijk dank, dank, dank aan alle mensen die aan mij hebben gedacht, voor mij hebben gebeden, bemoedigende teksten en mails stuurden.  Moge onze Heer ook u rijkelijk zegenen.

Johan en Wilcie Smoorenburg

Johan Smoorenburg - ziekenhuis III