Hulpverlening – Wat doet Stichting Hart voor Haiti in Nederland?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Nederland werkt het bestuur van Hart voor Haïti -samen met een heleboel vrijwilligers en donateurs- aan het mogelijk maken van de hulpverlening op Haïti. Dat werk in Nederland bestaat vooral uit fondsenwerving en informatievoorziening. Zo onderhouden we deze site en de nieuwsbrief, zorgen we ervoor dat de medewerkers op Haïti salaris krijgen en zetten we met het team op Haïti de lijnen uit voor de toekomst. Met enige regelmaat gaat een deel van het bestuur naar Haïti om het team daar te ondersteunen en te bemoedigen.

Lage overheadkosten
Het bestuur en de andere medewerkers van Hart voor Haïti in Nederland zijn allemaal vrijwillig verbonden aan de stichting. Op die manier komt uw gift rechtsstreeks op de plek waar het moet zijn, we hebben zeldzaam lage overheadkosten. Die zijn al jaren ver onder de tien procent; in 2009 was dat 5,42 procent en in 2010 zelfs 2,97 procent.

Samenwerken
Hart voor Haïti werkt samen met organisaties als Hart voor kinderenWilde GanzenICCO en EO-Metterdaad. Daarnaast maakt Hart voor Haïti deel uit van het Nederlandse Haïti-platform. Juist door deze organisaties en onze achterban kunnen we doorgaan met het werk op Haïti en dat hopelijk ook uitbreiden.