Kinder Adoptie Plan

Jarenlang heeft het Kinder Adoptie Plan van de stichting goed gefunctioneerd. Families of personen in Nederland verbonden zich voor een financiële ondersteuning aan een kindje op het project Bon Repos. “Hierdoor waren we in staat hen de zorg te geven welke ze thuis niet konden krijgen”, vertelt Robin. Een paar jaar geleden woonden er 150 kinderen op Bon Repos, en na de aardbeving van 2010 waren dat vooral veel wezen en erg jonge kinderen. In die tijd hebben we gelukkig veel nieuwe sponsoren gekregen en was er voor al deze kinderen een financiële dekking. Nu dertien jaar later hebben veel van deze kinderen het project verlaten omdat ze oud genoeg waren om een zelfstandig leven op te bouwen. “Verschillende van deze kinderen begeleiden we nog steeds op hun weg naar volwassenheid door bijvoorbeeld hun studie te betalen of speciale medische zorgkosten”, legt Robin uit. “Gelukkig zijn veel van de toenmalige sponsoren trouw doorgegaan met geven, ook al waren de aan hen gekoppelde kinderen al volwassen geworden.” 

Door de veranderde situatie op Haïti was het nodig om andere keuzes te maken voor de veiligheid van de kinderen. Na de zomervakantie hebben we voor 28 kinderen opvang kunnen regelen bij familieleden. “Dit is heel fijn maar we blijven wel verantwoordelijk voor deze kinderen en een deel van de kosten voor hun opvoeding, scholing, voeding en medische zorg blijft ook voor onze rekening”, vertelt Robin. De sociaal werker van de stichting bezoekt deze gastgezinnen regelmatig om toe te zien dat er goed voor hen gezorgd wordt. Voor 6 tienermeisjes is er een woning elders gehuurd en ook de dagelijkse zorg is voor hen geregeld. Net als voor 4 tienerjongens, die nu thuis bij een van de tantes van Bon Repos kunnen wonen.

Daarnaast wonen er nog steeds 21 jonge kinderen op Bon Repos zelf. Na 13 jaar heeft een trouwe sponsor van ons aangegeven niet meer door te kunnen gaan met de ondersteuning van deze 21 kinderen. “Dit vinden we natuurlijk erg jammer,” geeft Robin aan, “Maar we zijn ook dankbaar voor al de jaren van trouwe steun, waardoor we deze kinderen een beter leven konden bieden. Nu ligt er wel een uitdaging om voor deze 21 kinderen weer een financiële dekking te vinden.”

Helpt u mee?

U kunt ons helpen door 1 van onze kinderen financieel te sponsoren via het Kinder Adoptie Plan. U krijgt dan jaarlijks een verslag over hoe het gaat met het kind en ook ontvangt u een persoonlijke brief van het kind.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 25 mei 2023