Bericht Johan Smoorenburg

SITUATIE OP HAITI.

Het blijft een grote puinhoop in het land alhoewel de demonstraties op dit moment gestopt zijn. Gisteren is de eerste minister afgezet met zijn hele regering wat nog meer bijdraagd aan de puinhoop en chaos. Wat er verder gaat gebeuren is niet duidelijk en we wachten maar af.  De situatie in het land met alle onrust die er afgelopen periode is geweest maakt dat het er niet goed uit ziet. Het zijn spannende tijden.

We hebben na een periode van 3 weken geheel geen electriciteit te hebben gehad nu enkele uren electriciteit geleverd gekregen.  De ene dag wel de andere dag weer niet.  Het blijft dus behelpen maar we zijn wel wat gewend. Het goede nieuws is dat er vandaag begonnen is met de eerste fase van het zon-energieproject, licht in de cour. Gelukkig want het was pikdonker buiten en dat zorgde voor gevaarlijke en niet wenselijke toestanden. Hierna hopen we door te gaan met het gehele kinderdorp te voorzien van zon-energie en hopen we zo de nationale energie maatschappij niet meer nodig te hebben.

De onveiligheid blijft een groot probleem. Bendes nemen steeds meer hele wijken over en maken daar de wet uit. Midden op de dag kun je op bepaalde plaatsen een pistool op je hoofd krijgen en mag je alles van waarde afgeven. Zelf kom ik daar niet meer en ga ik zo veel mogelijk gevaar uit de weg. Ik kan ook niet meer naar het zuiden omdat de weg daar naar toe te gevaarlijk zijn geworden. Ik kan niet meer met bezoekers even een ritje door de stad maken.

Op het kinderdorp zelf loopt het gelukkig goed afgezien van de “normale problemenpjes” wat met zo’n 180 opgroeiende Kinderen en tieners en een 130 man personeel wel normaal is.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 27 mrt 2019