Bericht van Johan Smoorenburg

Onrust op Haiti

Beste vrienden,

Haiti blijft een uitermate moeilijk land en word maar niet beter. Integendeel: sinds de revolutie tegen babydoc Duvalier is het land steeds verder achteruit gegaan. We gingen door die gevaarlijke revolutie, 4 staatsgrepen, burgeroorlog, de vele opstanden, de rampen die we meemaakten, en nog vele andere gevaren. Nu is het weer mis.

Zondag 18 November waren er vele demonstraties door het hele land want de President moet volgens sommigen opstappen. Dat gaat gepaard met zware bedreigingen via internet, whattsapp ed. Als er scholen opengaan worden ze in brand gestoken, ook andere zaken, banken, en mensen die de weg op moeten worden bedreigd, en dat zolang de president niet is afgetreden. Het leven word vrijwel onmogelijk gemaakt en Haiti wordt niet meer een derde wereldland genoemd maar mislukt land (failed state).

Ondanks dat heeft God zijn beloften en woord waar gemaakt in mijn leven. Bij het werk waartoe Hij mij opdracht heeft gegeven gaf hij mij ook de moed om door te gaan. Daar waar velen kwamen om hier te werken, vertrokken veel mensen ook weer na korte tijd. Misschien ook wel begrijpelijk, want als je voor dit land geen roeping hebt, hou je het niet vol.

Laatst vroeg iemand aan me of ik er nooit aan gedacht had het land te verlaten. Nu ik 75 ben, zou dat misschien logisch zijn, maar de gedachte daaraan is zelfs nooit bij mij opgekomen. We hebben honderden kinderen -vaak van baby’s tot volwassenheid- opgevoed en er zijn er nog ruim 150 kinderen in het dorp. Over de jaren hebben een kinderen en jongelui op onze scholen gezeten en ook de boodschap van Jezus gehoord, in onze kerken zijn vele mensen tot geloof gekomen. Voor honderden en honderden mensen zijn we tot zegen geweest na rampen die moeilijk zijn te beschrijven. Mijn liefde voor dit land en mensen is nog steeds hetzelfde en we blijven gemotiveerd en werken zolang ik kan. Ondanks dat we ook privé door heel moeilijke tijden zijn gegaan, heeft God me ook veel zegen gegeven. We zongen een prachtig lied en doen dat hier nog steeds: “Tel uw zegeningen een voor een” en vele zegeningen heb ik in mijn leven gezien en mogen ontvangen.

Wilcie en ik willen U allen heel fijne Kerstdagen toewensen en een gezegend 2019. We willen U allen oprecht danken voor uw gebeden en gaven om dit werk te kunnen doen en vragen U dit ook in 2019 te blijven doen.

Hartelijke groeten en zegenwensen,

Johan en Wilcie Smoorenburg

 

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 16 dec 2018