Childright

Childright organiseert Nobelgala

Op zaterdag 17 november 2018 organiseert Childright en haar partners voor de derde keer het Nobelgala, in het Grand Amrath Kurhaus te Scheveningen.
De opbrengst van deze avond zal ook weer ten goede komen aan een groot aantal goede kinderprojecten/doelen in de diverse landen.
Ook Stichting Hart voor Haiti zal hiervan deel uit maken en zal ruim vertegenwoordigd zijn op dit gala.

Childright is opgericht in 1994 door 2 Nederlandse Nobel prijs winnaars
Prof. Jan Tinbergen en Prof. Simon van der Meer .

Childright wordt ondersteund met statements van meer dan 100 Nobel Prijs winnaars w.o. de Dalai Lama, Mandela, Desmond Tutu, Gorbachev , prof. ’t Hooft en Prof Dr. Ben Feringa.

Nobelprijswinnaar Prof. Dr. Ben Feringa zal als ere gast aanwezig zijn.
John van den Heuvel (Childright Award 2016) zal de Childright Award 2018 samen met een cheque van € 10.000 euro voor een kinderproject uitreiken aan Prof Dr Feringa.

De avond wordt gepresenteerd door SBS6-presentatrice Airen Mylene en Marlayne Sahupala. Een aantal top artiesten zullen op deze avond optreden.
Dit Gala beloofd zeker weer een fantastische (ook financieel) avond te worden.
Er worden foto en video registratie gemaakt en uiteraard zal de media/pers ook ter plaatste zijn.

Childright en hun motto: Ieder kind telt en samen zijn we sterk!

logo childright

Voor Stichting Hart voor Haiti, Kinderdorp Bon Repos op Haiti, zal de financiële opbrengst besteed worden aan zonne-energie. Het bestaande elektriciteitsnet is zeer onbetrouwbaar en duur, evenals gebruikmaking van een aggregaat voor eigen elektra opwekking.

Haiti het land waar de zon volop schijnt is een land dat bij uitstek deze energie voorhanden heeft. De installatie is helaas een stuk ingewikkelder en duurder dan in Nederland, maar de voortschrijdende kennis en ervaring, ook in dit soort landen, biedt nu uitstekende perspectieven.Publicatie datum / laatste wijziging: 29 mei 2020