Comite van aanbeveling – bekende Nederlanders over Hart voor Haïti

Het comité van aanbeveling bestaat uit:

  • Bert van Leeuwen
  • Kees Goedhart
  • Peter Vlug Sr. en Else Vlug
  • Cees Dekker
  • Elly Zuiderveld-Nieman
  • Peter Rothuizen

Bert van Leeuwen – Evangelische omroep:

bertvanleeuwen-190x148

‘Iemand van het bestuur van Hart voor Haïti kwam op mij af om te vragen “of ze mijn naam mochten gebruiken”. Ik hoefde daar niet lang over na te denken.

Ten eerste gun ik het de organisatie van harte. Ten tweede ken ik het werk en de mensen al heel lang en goed genoeg om het van harte te kunnen aanbevelen!

Want dat is wat ik graag doe: het werk van Hart voor Haïti bij u aanbevelen in gebed en in de portemonnee.’

Kees Goedhart – Zending en Gemeente:

keesgoedhart

Betrokkenheid…

‘Alweer heel wat jaren geleden stonden Johan Smoorenburg en ik te kijken naar een stukje grond ergens op Haïti. Het leek heel geschikt voor de

bouw van een kinderhuis. Toch werd het uiteindelijk niet dit stuk waar het kinderdorp werd gebouwd. Zo’n tien kilometer buiten Port-au-Prince werd een geschikt terrein gevonden en aangekocht. Hier kwam dat prachtige kinderdorp ‘Bon Repos’.

Elke keer als wij een bezoek brachten aan Haïti zagen we de stervende mensen, waaronder veel kinderen, in de straten van de stad waren we weer onder de indruk van hetgeen God aan het doen was. Johan blijft ondanks de strijd op zijn post. De vriendschap die we al zo vele jaren beleefden, groeide alleen maar. De inzet van deze mensen is nog steeds enorm. We zijn er trots op hen te mogen kennen en met hen op te trekken in dit werk voor de Heer.

Tot slot: zending is niet een liefhebberij van een paar avonturiers, maar een ‘must’ voor elke christen die ook maar enigszins bewogen is over zijn/haar medemens. Daarom: blijf dit werk steunen! De Heer zal u daar zeker ook voor zegenen.’

Cees Dekker – TU Delft:

ceesdekkerkl

Christenen hebben de opdracht de naaste lief te hebben. In mijn werk probeer ik de natuur te doorgronden en te bedenken hoe de wetenschap kan bijdragen aan een betere wereld. Dat is heel indirect.

Ik leef al jaren mee met werk werk van Hart voor Haïti omdat het hier heel direct concrete hulp wordt geboden aan de allerarmsten van de wereld. Ik beveel het van harte bij u aan.’

Prof. Cees Dekker, universiteitshoogleraar TU Delft

Peter Sr. (foto) en Else Vlug:

peter_vlug_sm

Haïti is een heet en ongezond land. Een kleine groep rijken uitgezonderd, wonen de mensen in krotten in het stof en, als het regent, in de modder.

Armoede heeft een gezicht in Haïti; het gezicht van verlaten kinderen, oudjes die niemand hebben om voor hen te zorgen. Wat zou Jezus doen als Hij in Haïti zou rondlop

en? Hij zou zeker diep bewogen zijn over de stervende mensen op straat en kinderen die niet meer worden opgehaald uit het ziekenhuis. Hij heeft zijn volgelingen, ons dus, opgedrage

En dat is precies wat Johan Smoorenburg daar doet. We hebben het gezien: voor verlaten kinderen is er smakelijk eten, schone bedjes, een school, een gemeente, een plek voor bejaarden en het getuigenis over Jezus. Het is er allemaal. Zij hebben het door hun geweldige inzet van de grond gekregen. Het kinderdorp is een lichtende plek op een verduisterd eiland. Wij zouden allemaal zo moeten werken. Je mag niet onbewogen zijn over het lot van je medemens en zeker niet over de zendelingen die vanuit ons midden het moeilijke werk doen. Wat een voorrecht dat u vanuit uw comfortabele stoel deelgenoot mag zijn aan dit prachtige werk door voor hen te bidden en hen royaal financieel te ondersteunen.n ze te voeden en te kleden, voor hen te zorgen en hen te vertellen over die heerlijke plaats bij God de Vader, waar je mag komen door geloof in de Zoon, Jezus Christus.

Elly Zuiderveld-Nieman – Elly en Rikkert:

ellyenrikkert

Ook ik draag ‘Hart voor Haiti’ een warm hart toe.
Elke druppel op de goeie plaats is er één!
Bedankt voor ieder die dat beseft.
Gods zegen!

Peter Rothuizen – Erevoorzitter:

P10_Rothuizen-150x150

Liefde …

Haïti is een land waar je van houdt of dat je gaat haten vanwege de vele problemen en zeer bittere armoede. Ik houd van het land en de Haïtianen sinds mijn eerste reis naar Haïti.

Daar heb ik mijn hart verloren en een grote bewogenheid en

ontferming gekregen voor dit land en volk. Daarnaast groeide mijn respect voor Johan en zijn team. Dagelijks worden zij geconfronteerd met een overweldigende nood, waar zij slechts fractioneel wat aan kunnen doen.

Steeds opnieuw geconfronteerd worden met geweld en een landelijke situatie die (menselijkerwijs gesproken) uitzichtloos is, onoplosbaar. Toch blijven zij volhouden en geloven dat het goed is om te doen wat mogelijk is, op basis van hun geloof in Gods opdracht.

Na ruim 29 jaar werken, zien zij de eerste resultaten in ongeveer twintig  jongelui, die dankzij hun werk en ondersteuning de maatschappij zijn ingegaan, een goede baan hebben gevonden en nu hun steentje bijdragen aan de opbouw van dit land.

In dit land kun je alleen werken en volhouden als je liefde hebt en roeping. En dat hebben Johan en zijn medewerkers. Maar zonder onze hulp redden ze het niet. De huidige dollarkoers maakt de financiën extra moeilijk. Laten we het werk daarom blijven steunen met onze gebeden en onze financiële offers. Ontferm u over de armen van Haïti!