De situatie van de bevolking wordt steeds nijpender

Beste vrienden,

De situatie op Haïti blijft uitermate moeilijk en gevaarlijk. Een groot gevaar
zijn de bandieten die op verschillende plaatsen gewapende overvallen doen, je
weet nooit waar en wanneer. Ze vernielen auto’s bij barricades, maar ook beroven ze chauffeurs van hun auto’s. De politie doet zijn best om de orde te handhaven, ondanks dat velen al een paar maanden niet zijn betaald. Ze zijn echter vrijwel machteloos en de bendes openen ook tegenover de politie gewoon het vuur.

Hoe dit verhaal gaat aflopen kan niemand zeggen. Elke dag zijn er nieuwe
oproepen van de oppositie om het land geheel af te sluiten. De situatie van de
bevolking wordt steeds nijpender, de mensen die normaal wat geld verdienen op de markt worden bestolen van hun koopwaar. Op het project beginnen we dit ook te merken want er komen steeds meer mensen aan de poort voor hulp. Doordat voorraden vrijwel niet meer vervoerd kunnen worden vanuit het binnenland naar de steden wordt er op dit moment gewaarschuwd voor een hongersnood in verschillende delen van het land.

Op het kinderdorp loopt alles redelijk normaal, er is voldoende voedsel mede dankzij de hulp van een grote organisatie die ons 50 zakken rijst doneerde. Er moet wel worden geïmproviseerd maar het team doet het goed en daar zijn we meer dan dankbaar voor.

Experts waarschuwen dat als dit nog langer doorgaat het op een grote ramp uit gaat lopen. Naast dat er voedselschaarste begint te ontstaan zijn er ook bijna geen medicijnen meer te krijgen want vrijwel niets komt meer door de douane. Lieve mensen, bid alstublieft voor deze hele toestand.

We houden jullie op de hoogte en wensen jullie allen het allerbeste,

Johan en Wilcie

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 03 dec 2019