Doeltreffende hulpprojecten

We zijn als stichting altijd aan het kijken waar en hoe we (nood)hulp kunnen bieden. We proberen ons hierbij steeds voor korte tijd (ongeveer 3 maanden) op 1 project te richten. Sommige projecten zullen langer duren maar in principe richten we ons op kleine, maar zeer doeltreffende projecten om de Haïtianen bij te staan en vooruit te helpen.

Hulp in het zuiden

De afgelopen tijd hebben we als stichting een bijdrage mogen leveren aan de hulpverlening in het zuiden van Haïti na de aardbeving in augustus 2021. In dit gebied zijn onder andere voedselpakketten uitgedeeld aan de getroffen mensen.

Schoolproject Hinche

In de vorige nieuwsbrief vertelden we al iets over de gemeente Hinche, gelegen in een zeer arme streek in het binnenland van Haïti. De meeste kinderen die hier wonen gaan niet naar school. Om hier verandering in te brengen willen we het bestaande gebouw dat u op de foto ziet in gaan richten als school.

Gehandicaptenproject

De groep gehandicapten verblijft nog steeds op Bon Repos en dit zal ook nog wel even zo blijven. Het plan om een nieuw opvangcentrum voor deze mensen te bouwen ligt klaar maar de uitvoering hiervan zal enige tijd in beslag nemen.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 26 jun 2022