Dominee Kesto werd overvallen in de auto

“De overvaller riep: Schiet hem dood, schiet hem dood!”

Erilus Kesto (62) werkt al 8 jaar voor de stichting. Hij leidt de gemeente als voorganger, maar doet daarnaast ook veel hand- en spandiensten. Zo gaat hij regelmatig voor ons naar de bank. Half januari werden hij en chauffeur Emmanuel overvallen. Kesto: “Ik prijs God dat Hij mij tot 2 keer toe beschermd heeft, en ik nog leef. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik me sindsdien helemaal niet goed voel, en bang ben er nog uit te gaan.”

“Sinds de eerste keer dat ik beroofd ben, halen we geen contant geld meer bij de bank, maar betalen we rekeningen per cheque. Op 15 januari was ik naar de bank geweest om een betaling te doen voor de elektriciteitsmaatschappij. We reden van de bank via een brede doorgaande weg terug naar het kinderdorp, want uit veiligheidsoverwegingen nemen we geen tussenwegen meer. We kwamen in een flinke file terecht waar we soms stapvoets vooruit konden. “

“Opeens kwam er een man voor het busje staan, die de chauffeur zijn revolver liet zien. Hij riep: “Stop de motor”, wat Emmanuel deed. Een andere man kwam aanlopen en hij liet zijn revolver aan mij zien. Hij zei: “Geef me het geld dat je net bij de bank hebt gehaald!” Ik vertelde hem dat ik niet bij de bank was om geld op te nemen, maar om een rekening te betalen. Ik liet hem het papier zien van de bank, dat naast mij lag. Hij luisterde niet en zei: “Geef me het geld of ik schiet je nu dood!” Ook de man die nog voor het busje stond,  riep: “Schiet hem dood, schiet hem dood!”

“De overvaller die aan mijn kant van de auto stond, zag een envelop uit mijn overhemdzakje zitten trok dat eruit. Hij pakte mijn tas, waar al mijn papieren in zaten. Ook Emmanuel moest zijn tas geven, waar twee telefoons in zaten. Alsof er niets aan de hand was liepen ze toen allebei een andere kant op, en verdwenen tussen de mensen die niets hadden gemerkt.” Nu dominee Kesto al twee keer aan den lijve heeft ondervonden hoe gewelddadig het er in Haiti aan toe gaat, maakt hij zich grote zorgen over de toekomst. Kesto:

“Ik vraag de broeders en zusters in Nederland te bidden voor ons land, want het gaat van kwaad naar erger, en weten niet wat er nog allemaal kan gebeuren.”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 27 mei 2019