Duizenden Haïtianen rekenen op ons

We mogen wel constateren dat de wereld de afgelopen 40 jaar erg is veranderd. Ook in Nederland is dat heel duidelijk te merken. Ik ben niet iemand die zegt ‘vroeger was alles beter’, maar het was zeker anders. Wat gemoedelijker, minder gestrest en de mensen hadden een andere mentaliteit. Hoe dan ook, we houden die veranderingen niet tegen en we zullen ons moeten aanpassen aan een veranderende wereld. U in Nederland en wij op Haïti.

Ook op Haïti is in 40 jaar veel gebeurd en hebben we veel beleefd en meegemaakt. Hoewel we door het gevaar voor eigen leven op dit moment op de Dominicaanse republiek wonen, zijn we met de leidinggevenden op Haïti dagelijks in contact. Met het Nederlandse bestuur zijn we aan het bekijken hoe we het werk, onder deze moeilijke omstandigheden, kunnen voortzetten. Dat we door moeten is voor ons allemaal duidelijk, maar zonder uw hulp kunnen we dat niet. We vragen u om vertrouwen in ons te hebben. De nood is groot en een groot deel van de bevolking leeft momenteel in hongersnood. Voor de kinderen op Bon Repos zoeken we oplossingen zodat ze geen gevaar lopen en in veiligheid kunnen leven. Bid voor ons en blijf ons steunen want duizenden Haïtianen rekenen op ons.

Tijdens mijn verlof in mei en juni breng ik een PowerPoint-presentatie mee van ruim 40 jaar zendingswerk op Haïti in de meest moeilijke omstandigheden. Dit programma is heel geschikt voor een doordeweekse avond in uw kerk en zeker ook voor jeugdsamenkomsten, bidstonden, huiskringen etc. We hopen u te ontmoeten!

Hartelijke groeten en Gods zegen,

Johan en Wilcie Smoorenburg

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 25 mei 2023