Een eigen huis en een plek onder de zon:

Het hebben van een eigen huis en een plek onder de zon. De titel van dit bericht roept voor u als lezer ongetwijfeld de herinnering op van een bekende meezinger uit de Nederlandse muziek. De vrolijke klanken en de makkelijk mee te zingen tekst klonk bij het uitkomen van dit nummer uit menig radio. En nog steeds is het nummer populair. Niet zo gek want wie wil er niet een eigen  huis en zijn of haar plekje onder de zon.

Nog steeds is dit voor veel Haitianen juist tegenover gesteld aan hoe het in dit nummer bedoeld was. Ok, ze hebben “een plek” onder de zon maar met een tentzeil of kartonnen dak is dit verre van een pretje. Bloedhete temperaturen, een onhygiënische omstandigheden zijn aan de orde van de dag waarbij de situatie vaak uitzichtloos is.

In de afgelopen anderhalf jaar heeft stichting Hart voor Haiti, dankzij uw hulp en met medewerking van o.a EO-metterdaad, vrijwilligers en lokale bouwvakkers, al vele mensen aan een nieuwe woning kunnen helpen. Niet groot en voor Nederlandse begrippen met weinig voorzieningen maar voor de mensen die uit de tentenkampen komen een hele stap vooruit. Een mogelijkheid om opnieuw te beginnen en de puinhopen achter hun te laten.

Als stichting willen wij dit blijven doen om zo mensen perspectief te bieden op een toekomst. Voor het bouwen van een klein huisje is een bedrag benodigd van rond de $ 3000,- USD waarbij dit afhankelijk is van de prijzen van bouwmaterialen. Het huis, liggend op een stevige fundering, wordt gebouw met steenachtige materialen en voorzien van betonconstructies met wapening waar bovenop een golfplaten dak wordt gelegd. Al met al een stevige constructie waarbij ook aan de veiligheid is gedacht.

Het zou mooi zijn als we met de bouw van dergelijke huizen nog lang door kunnen gaan. U kunt hieraan meewerken door een donatie te doen. Zie hiervoor de Ideal-betalingsmogelijkheid en selecteer hierbij “Huizenbouw”. Als kerk, school of bedrijf kunt u natuurlijk ook een actie beginnen.

Kunnen wij op en met u bouwen?

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 01 mei 2012