Erkende Bijbelschool op Bon Repos

De diploma-uitreiking is altijd een groot feest waarbij de familie van de studenten ook aanwezig is.

De Bijbelschool van stichting Hart voor Haïti is in 2002 opgericht door Johan Smoorenburg. Het doel van de Bijbelschool is om een goede Bijbelse opleiding te geven aan de voorgangers en geestelijke leiders van kerken op Haïti. “Er zijn wel veel kerken op Haïti maar goede Bijbelse kennis ontbreekt hier vaak”, legt Johan uit.

Er is een Raad van Bestuur ingesteld om de school te leiden. Naast Johan zijn hier ook twee voorgangers bij aangesloten, namelijk Meme Surpris en Seide Dufresne. Net als de normale scholen op Haïti loopt de Bijbelschool van september t/m juni. Het volledige schoolprogramma duurt drie jaar en de gehele Bijbel komt hierbij uitgebreid aan bod.

De Bijbelschool bevindt zich op het terrein van Bon Repos en jaarlijks melden zich zo’n 40 à 50 studenten aan per klas. De studenten komen vanuit de hele omgeving en onder hen bevinden zich niet alleen voorgangers. Dat vindt voorganger Meme Surpris mooi om te zien. “Ook jonge mensen die de kerk bezoeken komen naar de Bijbelschool omdat ze graag meer willen leren over Gods woord. Daarnaast ook mannen en vrouwen die een taak hebben in hun gemeente, zoals oudsten die meer kennis van de Bijbel willen hebben.”

De vakken op de Bijbelschool worden gegeven door goed opgeleide en specialistische leraren. Ook is de Bijbelschool erkend door de regering, door het Ministerie van Religie. Helaas is door de situatie in het land de school momenteel nog niet open, net zoals de gewone scholen die ook nog gesloten zijn.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 19 dec 2022