Even voorstellen

Het lokale bestuur

In de vorige nieuwsbrief spraken we over de toekomst van de stichting en hadden we het ook over het lokale bestuur dat in de toekomst de dagelijkse leiding zelfstandig op zich zal nemen. Vandaag stellen we het bestuur aan jullie voor zodat jullie ook een gezicht hebben bij deze mensen met een hart voor Haïti.

V.l.n.r.: Kesto Erilus (65 jaar), Shedeline Louidor (35 jaar), Naomie Fevilien (32 jaar) en Jean Claude Mr. Thes (61 jaar).

Kesto, onze voorganger en directeur op Bon Repos, hebben we al eens eerder aan jullie voorgesteld. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het dorp. Verder doet hij tijdens de afwezigheid van Johan en Wilcie veel van het buitenwerk zoals bankzaken en inkopen etc. Shedeline is mede-directielid in het bestuur en haar stellen we zo uitgebreid voor. Naomie is onze boekhoudster en verantwoordelijk voor alle financiële handelingen. Ze regelt de betalingen, niet alleen van het personeel maar ook van de verschillende belastingen. Jean Claude werkt met de kinderen en jongelui, vooral op geestelijk gebied en met kerkelijke activiteiten. Ook houdt hij toezicht op de school.

Vandaag stellen we Shedeline nog iets verder voor. Ze is 35 jaar oud en geboren in Cap-Haïtien (een stad in het noorden). Daar is ze ook opgegroeid en nu woont ze in een wijk in Port-au-Prince. Ze werkt al meer dan vijf jaar als mede-directielid in het bestuur en kwam in contact met de stichting door Wilcie. “Ik kende Wilcie Smoorenburg en ik heb haar enkele keren geholpen met de jaarlijkse zomerkampen voor kinderen en tieners”, vertelt Shedeline. “Wilcie vroeg me op een gegeven moment of ik wilde komen werken voor de stichting. Dat aanbod heb ik toen aangenomen.”

Nobel werk

Shedeline werkt vooral met de kinderen en tieners. Zo houdt ze bidstonden met de kinderen en ook houdt ze toezicht op de tantes om te kijken of zij hun werk goed doen en goed met de kinderen omgaan. Shedeline omschrijft zichzelf als een rustige maar strenge vrouw. “Het is een grote verantwoordelijkheid om voor de kinderen te zorgen en ik neem mijn werk met de kinderen dan ook heel serieus”, aldus Shedeline. Dat Johan en Wilcie nu niet op het project zijn heeft niet veel invloed op het werk van Shedeline. Wel heeft ze nu meer verantwoordelijkheid maar dit vindt ze geen probleem. “Ik sta er niet alleen voor en praat bijna dagelijks met Wilcie. Ik houd haar op de hoogte van de situatie en als ik toestemming nodig heb voor bepaalde zaken dan bespreek ik dit ook met haar.” De grootste uitdaging van haar werk vindt ze wel de ontwikkeling van de kinderen. “Ik vind het belangrijk dat ze zich goed ontwikkelen zodat ze straks slagen in het leven”, vertelt ze. Haar werk brengt ook genoeg leuke dingen met zich mee. Zoals het geven van Bijbelse lessen en het organiseren van allerlei activiteiten zoals de zomerkampen.

Shedeline is blij met haar rol in het bestuur en de kans om iets te betekenen voor haar land. Ook is ze jullie dankbaar als achterban van de stichting. “Ik wil u bedanken voor alles wat u mogelijk heeft gemaakt hier op Haïti”, zegt ze. “Alle kinderen die een kans hebben gekregen, goed gevoed zijn, een schoolopleiding hebben ontvangen en een veilige plaats om op te groeien. Het is een nobel werk!”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 21 mrt 2024