Focus

‘Dweilen met de kraan open’ en ‘Een druppel op een gloeiende plaat.’ Zomaar wat reacties die we weleens voorbij horen komen als we het hebben over onze hulp aan Haïti. Meestal kan ik daar behoorlijk van los komen: ieder leven is er één en we zien in de verhalen van de opgegroeide kinderen dat het Kinderdorp daadwerkelijk verschil heeft gemaakt in hun leven. Ik ben dankbaar door wat God heeft gedaan met ons beetje tijd en steun. Hoe Hij het werk heeft gezegend.

Tegelijkertijd snap ik het gevoel wel, en kan ik me er in deze periode  ook moeilijker aan onttrekken. Want als je niet alleen naar het Kinderdorp kijkt, maar naar het hele land (of zelfs alleen de stad Port-au-Prince!), dan zinkt de moed je soms in de schoenen. Zoals u heeft kunnen lezen zorgt corona voor hongersnood in Haïti. We  zien het om ons heen gebeuren, ook al heeft de ziekte noch de hongersnood
het dorp tot nu toe bereikt.

Ik geloof in focus. Ik geloof dat je niet alles op je bordje kunt hebben liggen, maar dat je geroepen bent voor de werken ‘die God van te voren voor je bereid heeft.’ (Efeze 2:10). We kunnen als stichting die draait op vrijwilligers niet heel Port-au-Prince bedienen. Maar als je ziet dat er honger is de andere kant opkijken? Dat kunnen we ook niet.
Daarom nu toch een voedselactie. Om te helpen waar we kunnen. Zo lang we dat kunnen. Helpt u mee?


Robin Vlug,

voorzitter Hart voor Haïti

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 06 jul 2020