Giften en de belastingdienst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stichting Hart voor Haiti is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat uw giften aftrekbaar zijn voor de belasting.

Het RISN (voorheen het fiscaal nummer) van stichting Hart voor Haiti is 8019.07.457.

Via de website van de belastingdienst kunt u controleren of onze ANBI status nog actueel is. U hoeft hiervoor alleen de naam “Hart voor Haiti” in te vullen. Een plaatsnaam is niet nodig.

Als u een periodieke schenking wilt doen, hoeft dat niet meer in een notariële akte te worden vastgelegd. Daarmee vervallen ook de kosten van de notaris. De Belastingdienst heeft op zijn website een eenvoudig model van een schenkingsovereenkomst opgenomen. Deze kunt u hier downloaden. De voorwaarden voor een periodieke schenking zijn ongewijzigd gebleven. Schenkingen met een looptijd van minimaal vijf jaar kunt u volledig aftrekken.

U kunt Hart voor Haiti het ingevulde formulier in tweevoud toesturen ter ondertekening.

Stichting Hart voor Haiti
Secretariaat
postbus 91
2840 AB Moordrecht

Na ontvangst sturen wij sturen u  een ondertekend exemplaar terug, dat u kunt overleggen aan de Belastingdienst als die daarom vraagt. Heeft u nog vragen neemt u dan contact met ons op.

Voor inzicht in de financiële verantwoording van stichting Hart voor Haïti brengen wij jaarlijks het jaarverslag uit. Deze kunt u hier terug vinden.

ANBI logoPublicatie datum / laatste wijziging: 19 feb 2014