Het werk moet doorgaan

Beste vrienden,

Op de foto ziet u mij tijdens mijn eerste bezoek aan Haïti eind 1979. Ik ging daarheen naar aanleiding van een brief van voorganger Pierre waarin hij heel duidelijk was: “Kom over en help ons”. Ik kwam met de intentie om ‘slechts op bezoek’ te gaan. God had echter andere plannen.

In 40 jaar tijd is er veel veranderd in de wereld, zowel in Nederland als op Haïti. De grootste verandering voor mij is dat ik 40 jaar ouder ben geworden en ik hoop dit jaar 79 te worden. Dit had ik vier jaar geleden niet kunnen denken tijdens mijn openhartoperatie toen ik op het randje van de dood lag. Doordat ik ouder word sta ik, net zoals het bestuur, natuurlijk stil bij de vraag hoe we verder moeten gaan. Want we willen niet dat het werk stopt als ik niet meer verder kan of er niet meer ben. Het werk moet doorgaan, en de kracht van Hart voor Haïti is dat we ons altijd gericht hebben op het hele land Haïti en om, ook samen met andere Nederlandse organisaties, veel te betekenen voor dit land en zijn mensen.

We hebben in de loop der jaren een grote en trouwe achterban opgebouwd die we niet willen teleurstellen. We willen doorgaan en daarvoor is het nodig om dingen aan te passen. Hier zijn we mee bezig en we vinden het belangrijk om u hier als betrokkenen ook in mee te nemen. We willen dat – ook na mij – Hart voor Haïti zich voor 100 procent kan blijven inzetten voor Haïti en zijn bevolking.

Het werk gaat niet over mij en dat is ook nooit zo geweest. Ik ben er dankbaar voor dat God mij en mijn naam gebruikt heeft om dit werk op te zetten en bekend te maken, maar uiteindelijk moet het werk ook zonder mij door kunnen gaan. Daarom zet ik me met het bestuur in om een nieuwe manier te vinden die de mensen op Haïti blijft ondersteunen in hun bestaan.

Johan en Wilcie Smoorenburg

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 24 mrt 2022