Interview met Lourdy Theralus

Interview met Lourdy Theralus

Mijn naam is Lourdy Theralus. Ik geef al tien jaar het vak Frans op de school van Hart voor Haïti. Ik woon gelukkig dicht bij de school, namelijk in Lillavois. Hier ben ik ook opgegroeid.

Het afgelopen schooljaar is best een lastig jaar geweest voor ons. Door de onveiligheid, de bendes en de aanhoudende protesten en stakingen moest de school vaak gesloten blijven. Dit zorgde natuurlijk ook voor onrust bij de leerlingen. Er werd regelmatig geschoten in de buurt en daardoor voelden de kinderen zich onveilig. Dit maakte het lesgeven ook niet makkelijk. Wij als leraren hebben onze uiterste best gedaan hier goed mee om te gaan, ook door hierover te praten met de leerlingen. De leerlingen gingen na schooltijd in groepen naar huis, zodat ze zich veiliger voelden.

We hopen en bidden allemaal dat het nieuwe schooljaar goed en veilig zal verlopen. Helaas is de start van het schooljaar alweer een maand uitgesteld vanwege de vele protesten en het brandstoftekort. In plaats van begin september hopen we nu begin oktober van start te kunnen gaan.

Wat de leerlingen dit jaar vooral nodig hebben is stabiliteit. We vragen u dan ook hiervoor te bidden en dat de situatie op Haïti mag veranderen.

Hartelijke groeten en zegen,
Lourdy Theralus

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 12 sep 2022