Jameson Valerys

Jameson Valerys

“Mijn naam is Jameson Valerys en ik ben 36 jaar oud. Ik ben computerdeskundige
en ik werk voor de PNUD (Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties). Ik heb een goed salaris, waardoor ik een waardig leven op kan bouwen en ook voor mijn familie kan zorgen. Als ik kijk naar dit land, waar zoveel armoede, geweld en natuurrampen zijn, dan weet ik dat ik bevoorrecht ben. Dit alles dankzij de kostbare hulp van stichting Hart voor Haïti.

Ik kom uit een zeer arme familie en zoals in elke arme familie is onderwijs een luxe. Toen ik 6 jaar oud was kwam ik op het kinderdorp terecht. Hier kreeg ik een goede opleiding, ik heb nooit honger gekend en ik ben altijd heel goed behandeld. Na de middelbare school kreeg ik de mogelijkheid om naar de universiteit te gaan. Ik heb gekozen voor de studie computertechnologie en ik heb mijn diploma hiervoor gehaald. Dankzij alle kansen en hulp die ik heb gehad heb ik altijd werk kunnen vinden bij topinstituten. Zo heb ik bij het Franse Rode Kruis mogen werken, bij USAID en nu bij PNUD.


Ik ben heel dankbaar dat ik al deze kansen in mijn leven heb gekregen. Dankzij stichting Hart voor Haïti krijgen vele kinderen de kans om uit de armoede te ontsnappen en op te groeien tot verantwoordelijke volwassenen. Wat de stichting hier allemaal doet en heeft gedaan, dat is uitermate groot en eervol werk. Nogmaals hartelijk dank aan de stichting en aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 06 mrt 2021