Jean Rodney Joseph

Jean Rodney

“Ik ben Jean Rodney Joseph en ik ben 30 jaar. Ik was een paar maanden oud toen ik op het kinderdorp aankwam. Ik mocht daar opgroeien, ver van de onzekerheid en armoede vandaan. Ik kom uit een gezin van vier kinderen waarvan ik de jongste ben. Mijn vader heb ik nooit gekend en mijn moeder stond overal alleen voor. Doordat mijn moeder niet langer voor mij kon zorgen kwam ik in het kinderdorp van Hart voor Haïti terecht. Hier kon ik naar school en kreeg ik ook de mogelijkheid om verder te studeren. Dit mede dankzij mijn sponsorfamilie uit Nederland.

Van jongs af aan droomde ik er al van om dokter te worden. De opleiding hiervoor op Haïti kost heel veel geld. Mijn moeder had dit nooit kunnen betalen, maar dankzij de stichting heb ik deze mogelijkheid gekregen. Ik heb mijn studie gevolgd op een van de topuniversiteiten van Haïti. Ik mag echt van geluk spreken dat ik kon studeren en kon leren van de beste dokters die hier zijn. Ik heb mijn kinderdroom kunnen realiseren en nu ben ik een gediplomeerde dokter. Ik werk in een gezondheidscentrum in Croix des Bouquets waar ik zorg draag voor de gezondheid van de allerarmsten. Ik kan mezelf onderhouden, ik kan voor mijn familie zorgen en mijn land dienen. Doordat ik het zelf goed heb kan ik nu ook andere mensen helpen.

Ik ben oprecht dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad. Ik weet dat ik van geluk mag spreken dat ik in het kinderdorp van Hart voor Haïti ben terecht gekomen. Het is dankzij uw hulp en uw financiële gaven dat ik de man kon worden die ik vandaag de dag ben. Ik mag elke dag mijn passie volgen en als dokter werken. Ik wil dat u weet dat uw gaven goed gebruikt worden. Ik ben er trots op dat ik ben opgegroeid in het kinderdorp. Het is mijn wens dat dit project kan blijven bestaan en nog vele kinderen zoals ik kan helpen.”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 06 mrt 2021