40-jarige jubileumeditie

Robin Vlug - voorzitter stichting Hart voor Haiti

Voor u ligt een jubileumeditie van 40 jaar Hart voor Haïti. Eigenlijk bestaat het werk al 42 jaar, zoals u kunt lezen in het artikel van Johan, maar de eerste nieuwsbrief werd uitgegeven in september 1983. Hierin stond onder andere een bezoekverslag van mijn ouders, die Johan die zomer opzochten en samen met hem de eerste kinderen verwelkomden. Heerlijk afgedrukt in die mooie typemachineletters, wat is er sindsdien veel veranderd! Wat helaas niet echt veranderd is zijn de slechte omstandigheden.

Sommige artikelen uit de eerste nieuwsbrieven zouden we zo weer kunnen plaatsen, na 40 jaar zijn de vooruitzichten nog steeds weinig hoopgevend. Daarom in dit nummer ook een achtergrondartikel over het ontstaan van het land Haïti. Zoals we weten is er een relatie tussen oorzaak en gevolg. De vraag waarom het nu al zo lang niet beter gaat in het land hield mij bezig.

De zoektocht naar een antwoord op deze vraag brengt ons ver terug in de tijd. We proberen ons een mening te vormen in tijden van excuses voor ons slavernijverleden, leest u zelf maar wat u er van vindt. Gelukkig zijn er ook heel veel zegeningen te tellen. 42 jaar van opbouwen en uitreiken heeft groot verschil gemaakt in de levens van zeker 800 jonge kinderen. Zij mogen hun toekomst opbouwen na een schoolopleiding en een christelijke opvoeding. Jongvolwassenen die wellicht de spiraal van armoede kunnen doorbreken en weer een voorbeeld kunnen zijn voor hun kinderen.

Velen van u steunen het werk van Hart voor Haïti al vele jaren. Samen met u willen we een nieuw tijdperk intrekken. Een toekomst tegemoet voor een jonge generatie terwijl we met dankbaarheid terugkijken naar alles wat in de voorbije 40 jaar is gerealiseerd.


Robin Vlug,
voorzitter Hart voor Haïti.

Heeft u de 40-jarige jubileumeditie van de nieuwsbrief al gelezen? U kunt deze hier lezen.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 07 okt 2023