Kinderdorp – Bon Repos

De appartementen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Kinderdorp Bon Repos staan 12 appartementen, vandaar dat we het een dorp noemen. In ieder appartement wonen twaalf meisjes of twaalf jongens met verschillende leeftijden. Een ‘tante’ zorgt voor de kinderen. Door deze constructie komt het leven van de kinderen relatief dicht bij het leven in een ‘gewoon’ gezin.

Sponsor een kind

Sponsor een appartement (voor bedrijven)


Het opa/oma huis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het Kinderdorp van Hart voor Haiti kun je naast de 12 appartementen ook het opa/oma huis vinden. In dit huis wonen tussen de tien en twintig hoogbejaarde Haïtianen, die zonder onze hulp aan hun lot overgelaten zouden worden. De sociale voorzieningen zijn op Haiti dramatisch, en deze opa’s en oma’s zijn dolbij met de rustige oude dag die ze in het dorp krijgen.

Doneer voor het opa/oma huis


De kerk

Kerk

Alle medewerkers en vrijwilligers van Hart voor Haiti doen hun werk vanuit de liefde van de Here Jezus. Voor ons is het dus niet meer dan logisch dat hulpverlening op praktisch gebied niet kan zonder geestelijke hulpverlening. Midden in het dorp staat daarom een kerk die wordt gebruikt door een bloeiende gemeente. De kinderen en medewerkers op het kinderdorp komen er graag en veel.

Ondersteun de kerk in Bon Repos


De school

1385808_354478671354689_639837174_n

Op Basisschool De Bron in het Kinderdorp krijgen meer dan 500 kinderen christelijk onderwijs. Ook de kinderen die op het dorp wonen gaan naar deze school. Op Haiti is er veel analfabetisme en werkloosheid. Door kinderen te leren lezen en schrijven, door ze de kans te geven zich te ontwikkelen, bouwen we mee aan een ander Haiti.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 02 mrt 2018