Kinderdorp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Kinderdorp Bon Repos staan 12 appartementen, vandaar dat we het een dorp noemen. In elk appartement is maximaal plaats voor twaalf meisjes of twaalf jongens met verschillende leeftijden. Een ‘tante’ zorgt voor deze kinderen. Door deze constructie komt het leven van de kinderen relatief dicht bij het leven in een ‘gewoon’ gezin. Daarnaast kijken we of het mogelijk is om kinderen terug te plaatsen bij familie. Dit zodat de kinderen bekend raken met het leven buiten het kinderdorp.

Sponsor een kind

Sponsor een appartement (voor bedrijven)


Het opa/oma huis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In het Kinderdorp van Hart voor Haiti kun je naast de 12 appartementen ook het opa/oma huis vinden. In dit huis wonen tussen de tien en twintig hoogbejaarde Haïtianen, die zonder onze hulp aan hun lot overgelaten zouden worden. De sociale voorzieningen zijn op Haiti dramatisch, en deze opa’s en oma’s zijn dolbij met de rustige oude dag die ze in het dorp krijgen.

Doneer voor het opa/oma huis


De kerk

Kerk

Alle medewerkers en vrijwilligers van Hart voor Haiti doen hun werk vanuit de liefde van de Here Jezus. Voor ons is het dus niet meer dan logisch dat hulpverlening op praktisch gebied niet kan zonder geestelijke hulpverlening. Midden in het dorp staat daarom een kerk die wordt gebruikt door een bloeiende gemeente. De kinderen en medewerkers op het kinderdorp komen er graag en veel.

Ondersteun de kerk in Bon Repos


De school

1385808_354478671354689_639837174_n

Op Basisschool De Bron in het Kinderdorp krijgen meer dan 500 kinderen christelijk onderwijs. Ook de kinderen die op het dorp wonen gaan naar deze school. Op Haiti is er veel analfabetisme en werkloosheid. Door kinderen te leren lezen en schrijven, door ze de kans te geven zich te ontwikkelen, bouwen we mee aan een ander Haiti.

Schoolsponsoring


Projecten op Haïti – hoe we opleidingen verzorgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op Haïti is 60 procent van de mensen werkloos. Deprimerende cijfers, maar als iemand een vak leert is zijn of haar kans op een baan vele malen groter. Het primair onderwijs (de basisschool) in het kinderdorp en in Leogane zijn een goed begin, maar vaak niet genoeg voor een jonge Haïtiaan om werk te vinden. Daarom investeert de stichting in verschillende praktische opleidingen voor jonge Haïtianen. Inmiddels volgt een aantal kinderen zelfs een opleiding aan de universiteit! Met hun kennis kunnen zij later meebouwen aan hun land.

In het vormingscentrum kunnen 120 mensen slapen en wel 400 mensen terecht voor workshops, trainingen en informatiebijeenkomsten. Haïtianen worden geinformeerd over praktische zaken als hygiëne, verzorging, aidspreventie en gezinsplanning. Daarnaast worden de bijeenkomsten van de bijbelschool hier gehouden.

Wilt u meehelpen om onze kinderen een vak te leren? Maak dan uw gift over aan Stichting Hart voor Haïti. De toekomst van een jonge Haïtiaan zal erdoor veranderen!

Ondersteun onze opleidingen 

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 31 mei 2020