Lensky werd als baby achtergelaten op de markt

Lensky

“Ik kan niet begrijpen waarom mijn moeder dit heeft gedaan”

Lensky Petion is 14 jaar oud. Als baby heeft zijn moeder hem meegenomen naar een markt en hem daar neergelegd tussen de zakken houtskool. Toen heeft ze zijn oma gebeld dat hij daar lag. Zijn oma heeft hem daar vervolgens gevonden en opgenomen in haar huis en zijn moeder is toen vertrokken naar de Dominicaanse Republiek. “Mijn oma heeft voor mij gezorgd tot zij stierf en toen ben ik door 2 achternichtjes die ook op het kinderdorp hebben gewoond hier naartoe gebracht.” Lensky was 6 jaar toen hij op het kinderdorp kwam wonen.

Over zijn gezin weet Lensky alleen dat wat zijn oma aan hem heeft verteld. Zijn oma kende zijn vader en ze kreeg af en toe wat geld van hem om voor Lensky te zorgen.

Met zijn vader heeft Lensky nu af en toe nog contact. Praten over zijn moeder roept echter heftige emoties bij hem op. “Mijn moeder heeft mij opgezocht toen ik op het kinderdorp woonde maar ik heb haar niet willen zien. Ik ben heel boos op haar en ik wil haar niet zien. Ik kan nu niet begrijpen waarom ze dit heeft gedaan. Ik had kunnen sterven op die markt als mijn oma niet op tijd was gekomen.”

Het leukste aan het kinderdorp vindt Lensky de school en de kerk. Op de vraag wat hij het minst leuk vindt kan hij geen antwoord geven. “Ik kan niets noemen wat het minst leuk is. Ik wil graag hier blijven want ik heb het hier goed.” Lensky’s wens voor zijn eigen leven: “Ik wil graag elektromonteur worden. Ik kan goed leren en ik doe mijn best want ik weet dat ik de kans krijg om dat te worden.”

Lensky mist zijn familie niet, uiteindelijk is zijn oma de enige die hij heeft gekend. Op het kinderdorp is Lensky gelukkig helemaal op zijn plek en hij voelt zich er heel goed. “Ik heb veel vriendjes en de jongens in mijn appartement zijn als broers voor mij. Het kinderdorp is mijn thuis.” Ondanks zijn moeilijke verleden heeft Lensky de wens om zijn vader te helpen. En na wat aarzeling voegt hij hier aan toe:” … en ook mijn moeder.”

Johan: “Lensky is een leuke en behulpzame jongen. Als ik met de auto aankom rent hij altijd naar de poort om het hek open te doen en hij helpt mee dingen naar binnen te brengen. Hij is intelligent en begrijpt dat hij de kans heeft op een redelijk leven. Ook gaat hij graag met mij mee op zondagmorgen als ik in andere kerken spreek, hij staat dan op mij te wachten met een paar andere jongens. Het is een gewoonte geworden om na de kerk naar de supermarkt te gaan met elkaar om een ijsje te halen.”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 15 dec 2018