Leven in alle rust

Zoals bekend is woont er nog steeds een groep bejaarden op Bon Repos in het bejaardentehuis. Ze mogen hier in alle rust de rest van hun leven doorbrengen. Eén van de bejaarden die er woont is Ariste Augustin. Hij is 84 jaar en woont al 14 jaar in het bejaardentehuis.

Voordat hij op Bon Repos kwam werkte hij in de landbouw. “Dat was zwaar werk en betaalde bijna niets. Ik werd te oud om dat werk nog te doen en kon ook geen ander werk meer vinden”, vertelt Ariste. Iemand verwees hem toen naar Hart voor Haïti en zo is hij in het bejaardentehuis terecht gekomen. “Dit heeft alles veranderd voor me. Ik krijg goede zorg hier en ik kan nu rustig leven.”

Door een herniaoperatie kan Ariste niet zoveel meer doen maar hij vermaakt zich nog prima. “We praten hier veel met elkaar en luisteren naar de radio. Ook gaan we naar de activiteiten van de kerk.” Ariste is blij dat hij op Bon Repos kan wonen waar hij goed te eten krijgt en waar een goede verpleegster en medische zorg beschikbaar is. Ook krijgt hij kleding en zelfs wat zakgeld. Ariste: “Ik ben heel tevreden hier, er wordt goed voor ons gezorgd!”

Ook Yolande Hill (83 jaar) woont in het bejaardentehuis op Bon Repos. Zij woont hier al 13 jaar. Voordat ze hier kwam bestond haar leven uit ellende en armoede. Toen ze ouder werd en niet meer kon werken werd haar leven nog moeilijker. “Ik heb geen kinderen die voor mij konden zorgen”, vertelt Yolande. “En mijn familie was te arm.” Haar verblijf op Bon Repos heeft Yolandes leven volkomen veranderd. “Er wordt hier zo goed voor ons gezorgd en het is ook fijn dat ik hier met andere ouderen kan wonen. Ik heb geen zorgen meer”, vertelt ze. Yolande is nog mobiel genoeg en helpt mee in de woning waar ze verblijft met aanvegen, afwassen en de was doen. Ook brengt ze tijd door met praten met de andere bewoners. Yolande heeft hier alles gevonden wat ze voorheen niet had: medische zorg, eten, kleding, zakgeld en de goede manier waarop ze behandeld wordt. “Dit heeft mij weer plezier gegeven in het leven. Ik ben hier heel blij en gelukkig.”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 21 mrt 2024