Muzikant in de kerk

Emmanuel is al zijn hele leven een trouwe bezoeker van de kerk op het kinderdorp. Op 29 maart 2003 heeft hij ook persoonlijk de keuze gemaakt voor Jezus en besloten om Hem te gaan dienen. In 2005 begon hij het keyboard spelen te leren. “Papi Jean is zelf muzikant en hij heeft ons met muziek groot gebracht. In 2007 begon ik ook in de kerk mee te
spelen.”

Emmanuel vindt het muziek maken erg leuk maar vertelt dat het voor hem wel meer is dan dat. “Muziek is zo belangrijk in de kerk om God groot te maken! Ik speel tot glorie van God.” Ook gebruikt hij het keyboardspelen om solo zangers en zangeressen of koren te begeleiden. Emmanuel houdt van de kerk waarin hij is opgegroeid en daarom vindt hij het ook belangrijk om daar zijn bijdrage te leveren. Het leukste aan de kerkdienst vindt Emmanuel het moment van de lofprijzing. Emmanuel is kort maar krachtig over zijn persoonlijke relatie met God: “God bestaat! Ik heb mijn leven aan Hem gegeven. Mijn geloof in Hem is het meest belangrijke in mijn leven.”

De kerkdienst
De kerkdienst op Haïti verschilt niet zo heel veel van een kerkdienst in Nederland. Alleen de duur van de samenkomst kan wel wat langer uitvallen dan bij ons, zo kan een dienst gerust 3 uur duren of soms zelfs 4 uur.

Om 8 uur ’s morgens begint de zondagschool in het schoolgebouw op het kinderdorp. Rond 9 uur klinkt de muziek al in het dorp: de muzikanten beginnen vast te spelen in het kerkgebouw. Een zangleider of zangleidster leidt de lofprijzing, die ongeveer 45 minuten duurt. Daarin is ook tijd voor gebed. Er is ook ruimte voor andere muzikanten: hierna volgt een blok waarin een koor of een vocalist iets ten gehore brengt. Nieuwe gemeenteleden en bezoekers worden voorgesteld en de activiteiten van die week worden gepresenteerd. Uiteraard is er ook een preek door onze eigen voorganger of een gastpredikant. Het werk wordt gezegend: elke maand zijn er wel mensen die hun leven aan de Heer geven, vaak ook jonge mensen!

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 18 mrt 2018