Naomie werd overvallen in de bus

De pasgetrouwde Naomie Fevilien (27) werkt ruim twee jaar als boekhouder voor de stichting. Vorige maand werd de bus waarin ze zat, overvallen. Naomie: “Het was een zeer ingrijpende ervaring voor mij, die misschien nog geen tien minuten heeft geduurd, maar die ik niet kan vergeten.”

Op woensdag 24 april nam ik de bus naar huis, het was 19.00 uur maar nog volop licht. De bus reed richting het vliegveld op een grote, drukke weg. Er stonden drie jonge jongens langs de weg die hun hand opstaken, om te laten zien dat ze mee wilden met de bus. Dat is gebruikelijk in Haiti, we hebben geen bushaltes. De buschauffeur stopte en de jongens stapten in.”

“Toen de bus weg reed, haalden twee van de drie jongens een revolver uit hun zak. Ze schreeuwden dat we alles wat we hadden aan ze moesten geven, anders zouden ze ons doodschieten. Ze begonnen telefoons en tassen van de passagiers af te pakken, terwijl de derde bij de chauffeur bleef staan, die hij onder schot hield. Hij schreeuwde dat de chauffeur door moest rijden. ”

“Ik kan het maar niet vergeten”

“Het was een lange bus, en ik zat achterin. Het enige wat je dan kunt doen, is bidden. Toen de mannen bijna achterin waren, konden ze de buit niet meer dragen. Ze liepen terug en dwongen de chauffeur te stoppen, zodat ze konden vluchten.”

“Ik realiseer mij dat het voor mij en anderen anders had kunnen aflopen. De economie van het land is zo slecht, dat vele jongeren deel gaan uitmaken van bendes, die zwaar bewapend zijn en mensen zelfs midden op de dag beroven. Dat hebben we nog nooit eerder gezien. De bevolking leeft elke dag in angst omdat elke dag mensen op deze manier aangevallen worden en beroofd van hun bezittingen. Ik Prijs God dat ik er zo goed vanaf ben gekomen!”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 27 mei 2019