Richecardes ouders konden niet voor haar zorgen

Richecarde

“Dit is mijn thuis!”

Richecarde Pouloute is 14 jaar oud en kwam op het kinderdorp in september 2007, zij was toen 3 jaar oud. Richecarde komt uit een normaal gezin, haar vader werkte in de bouw. Richecardes moeder werkte bij een drukkerij die schoolboeken verkocht, maar toen deze afbrandde had ze geen werk meer. Omdat ze niet konden overleven met 5 kinderen besloten haar ouders het jongste kind weg te doen en zo is Richecarde op het kinderdorp terecht gekomen. “Ik was pas 3 jaar oud maar ik weet nog dat ik drie dagen heb gehuild”, vertelt ze.

Richecarde ziet haar moeder 4 keer per jaar en in de zomervakantie verblijft ze ook een week in haar oude huis. Haar vader is gescheiden van haar moeder toen Richecarde 8 jaar was en ze ziet hem vrijwel nooit. Doordat ze zo vroeg al van haar familie verwijderd was is er een bepaalde afstand ontstaan en ze mist haar familie eigenlijk niet. “Ik was 3 toen ik wegging, ik had 1 oudere broer en 2 broers die zijn getrouwd maar die ik niet ken. Zij zijn nooit bij mij langs geweest.”

Richecarde begrijpt nu heel goed dat ze geluk heeft gehad om op het kinderdorp te kunnen opgroeien. “Het is een mooi dorp, er wordt goed voor me gezorgd en er is een goede school.” Het grootste verschil tussen het kinderdorp en haar thuis vindt Richecarde de sfeer. “We zijn met veel kinderen en ik heb veel vrienden en vriendinnen.” Het leukste aan het kinderdorp vindt Richecarde de school, de speeltuin, het zwembad en plezier maken met de kinderen. Het minst leuke volgens Richecarde? “Er zijn te weinig bloemen en er is te weinig gras”.

Richecarde kan zich niet veel meer van haar huis herinneren van vroeger. Maar nu gaat ze er niet graag heen. “Als ik met vakantie bij mijn familie ben dan mag ik niet naar buiten en moet mijn oudere broer op mij passen.” Ze geeft toe dat ze blij is als ze na de week vakantie weer terug kan naar het kinderdorp. “Dit is mijn thuis!” Ook weet ze heel goed wat ze met haar leven wil. “Ik wil naar de universiteit om voor boekhoudster te leren.” Een kans die ze nu kan krijgen want ze doet het erg goed op school.

Ondanks dat ze het kinderdorp als haar thuis ziet heeft ze nog steeds wensen voor haar familie, waaronder een bijzondere wens voor haar moeder. “Ik hoop dat mijn moeder nog eens gaat trouwen.”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 15 dec 2018