Rijden op Haiti

Nieuw transportmiddel nodig.

Haïti beschikt niet over een netwerk aan waterleidingen zoals wij in Nederland hebben, daarom pompen wij grondwater op en filteren dit voordat we het zelf gebruiken of tegen nagenoeg de kostprijs verkopen. Ook voor een constante aanvoer van elektriciteit moet je niet bij de staat zijn, daarom maken wij op het kinderdorp voornamelijk gebruik van dieselgeneratoren. Daarnaast onderzoeken we of op het kinderdorp zonnepanelen kunnen worden ingezet voor een deel van de energiebehoefte.

Ook voor hun onderwijs zijn de kinderen op Haïti meer gebaat bij de initiatieven van buitenlandse stichtingen die scholen ondersteunen of zelf exploiteren dan de regering. Daarom hebben wij zelf onze scholen op het kinderdorp en in Léogane waar in totaal ruim 1.000 leerlingen onderwijs krijgen. Haïti beschikt niet over een Openbaar Vervoer en er zijn bijna geen transportbedrijven zoals wij er zoveel hebben in Nederland. Daarom moeten wij voor al het transport, mensen zowel als goederen, zelf voorzien. Ook hierin moeten wij als organisatie “selfsupporting” zijn.

Alhoewel, “selfsupporting”? Wij kunnen niet functioneren zonder het gebed en de financiële hulp van onze achterban. De nieuwe school op het kinderdorp is na de aardbeving herbouwd met hulp en gelden uit Nederland. En ook de nieuwe school in Léogane, feestelijke opening bij de start van het komende nieuwe schooljaar, is gebouwd met buitenlandse hulp.

En ook nu zijn wij weer afhankelijk van uw hulp. Nu voor de aanschaf van een nieuw transportmiddel. Door het vele gebruik van de auto’s tijdens de diverse hulpacties na de aardbeving zijn we toe aan een noodzakelijke vervanging. De onderhoudskosten wegen niet meer op tegen de ouderdom van de auto’s en de auto’s staan meer stil of bij de garage dan dat zij voor het werk kunnen worden ingezet.

Zo zal de nieuwe auto niet alleen personen en goederen in en rond Port-au-Prince vervoeren, maar ook in de bergen en op moeilijk begaanbare wegen moeten kunnen rijden. De auto zal ingezet worden bij de bezoeken van kinderen en oude van dagen voor onderzoek of behandeling in het ziekenhuis. Maar ook voor vervoer van de ingekochte goederen zoals bijvoorbeeld (baby)voeding, het verlenen van (nood)hulp en het transport van kleinere hoeveelheden bouwmaterialen voor de verschillende bouwprojecten.

Voor de aanschaf van dit nieuwe transportmiddel organiseren wij samen met Wilde Ganzen een actie. Wij roepen u op om ons in staat te stellen om deze nieuwe auto aan te schaffen. Voor de aankoop is ongeveer €28.750 nodig. Wilde Ganzen zal op iedere euro die wij bijeenbrengen 55% bijleggen tot een maximum van €10.200. Dat betekent dat wij €18.550 nodig hebben. Dat zijn bijvoorbeeld 371 mensen die ons willen steunen met €50, of bijvoorbeeld 500 mensen met €37,10. Doet u mee?

U kunt ons ondersteunen via de IDeal-knop, onder “nieuw transportmiddel 2013”, op onze website www.hartvoorhaiti.nl. U kunt ook uw bijdrage overmaken naar onze bankrekening bij de ING met nummer 5361685 of bij de Deutsche Bank met nummer 501162194 onder vermelding van project “nieuw transportmiddel 2013”.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 14 jul 2013