Run 4 Health succesvol

Michael Mackaaij van MultiSafe heeft namens de stichting Run4Healt een cheque van € 2592,50 kunnen uitreiken aan Hart voor Haiti. Dit geld was onder andere bij elkaar gelopen door gesponsorde deelname aan de Amsterdam Marathon, afgelopen najaar. De Run4Healt is nu drie keer georganiseerd door initiatiefnemers MultiSafe en How Company.

Cheque Haiti

Directeur Michael Mackaaij hoefde geen moment na te denken om ditmaal via Run4Healt een bijdrage te leveren aan Hart voor Haiti: “Eén keer met eigen ogen zien hoe de mensen in Haiti moeten leven, zet onze economische crisis gelijk in het juiste perspectief”, aldus Mackaaij.

Stichting Hart voor Haiti steunt de allerarmsten bewoners van dit land. Ruim 140 kinderen wonen in een kinderdorp, waar ze eten en een dak boven hun hoofd hebben en als een gezin samen leven. Daarnaast zijn er ongeveer vijftig straatkinderen die worden opgevangen. Hart voor Haiti wil een goede beroepsopleiding mogelijk maken voor jongeren die van zowel binnen als buiten het kinderdorp. “Er is vooral veel vraag naar goed opgeleid medisch personeel”, aldus Johan Smoorenburg oprichter van Hart voor Haiti. Het bedrag wat middels de sponsorloop is opgehaald wordt gestort in een studiefonds voor medisch studenten op Haiti die ter plekke opgeleid worden tot arts.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 22 jan 2014