Sabrina Alexandre

Studie: Accountancy
Studieduur: 5 jaar

Sabrina Alexandre (23 jaar) is geboren in Port-au-Prince en opgegroeid in de wijk Carrefour-Feuille bij haar vader, stiefmoeder en halfzussen in een eenvoudige woning. In 2023 werd hun woning ingenomen door bendes en sindsdien verblijven ze bij een vriend van de familie in huis.

Sabrina haar familie had het niet breed en vaak aten ze maar één maaltijd per dag. Dit maakte school niet eenvoudig voor Sabrina aangezien ze vaak honger had. Wel kon ze naar de middelbare school, wat haar ouders ook graag voor haar wilden. “Ze moedigden me altijd aan om te gaan studeren omdat ze weten dat dit me kans geeft op een betere toekomst”, vertelt Sabrina. Dat motiveert haar ook omdat ze hoopt dat ze hierdoor ooit haar familie ook een beter leven kan geven.

De middelbare school was niet makkelijk voor Sabrina. Ze had veel last van stress en daarnaast ook last van bijziendheid. De andere uitdagingen zoals de schoolsluitingen, stakingen van leraren en incomplete schoolprogramma’s maakten het ook niet makkelijker. Ondanks dit alles heeft ze volgehouden en ook haar best gedaan om zoveel mogelijk buitenschoolse activiteiten op te pakken om verder te komen.

Sabrina’s grootste droom is om ooit een restaurant te openen om de meest arme mensen te kunnen voeden. “Ik weet hoe het is om honger te hebben. Als ik kan bijdragen aan voedsel voor kinderen die anders sterven van de honger dan lijkt me dat heel mooi”, vertelt ze. Ze heeft voor de studie Accountancy gekozen zodat ze straks voldoende financiële kennis in huis heeft om een restaurant te openen en te beheren. “De studiebeurs heeft me veel hoop gegeven. Het inspireert me om mezelf uit te dagen ondanks de moeilijke omstandigheden waarin ik leef.”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 03 jun 2024