Samuel Doristin

Samuel Doristin

Samuel Doristin (20 jaar) studeert voor accountant op een economische hogeschool. Hij deed het altijd erg goed op school en hielp al vroeg andere scholieren met wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Dankzij zijn talent en omdat hij de financiële hulp nodig had werd Samuel geselecteerd voor het studiebeursprogramma.

Samuel is opgegroeid in Cité-Soleil en hier heeft hij tot aan de middelbare school gewoond. In 2012 overleed zijn moeder. Zijn vader heeft altijd hard zijn best gedaan om voor het gezin te zorgen en hen ook te beschermen tegen het geweld om hen heen. Nu woont Samuel bij zijn oudere broer Lucson (43 jaar) in huis. Hij is erg blij met het studiebeursprogramma van de stichting. “Het geeft jonge mensen zoals ik – die geen geld hebben om te studeren – een kans om een opleiding te volgen. Ik ben ervan overtuigd dat deze kans me helpt om vooruit te komen in dit leven. Het is echt een droom die uitkomt”, vertelt Samuel. Zijn ouders hebben niet de financiële middelen om hem te laten studeren. Dus zonder deze studiebeurs had hij nooit kunnen gaan studeren. Dat motiveert hem ook enorm om goed zijn best te doen. “Ik geloof dat een opleiding mij kan helpen slagen in dit leven. Het geeft mij de mogelijkheid om uit de moeilijke situatie te komen waar ik nu in leef.”

Met hulp van de studiebeurs ziet Samuel Dirustubzichzelf in 10 jaar als een succesvolle accountant. Hoewel Samuel graag vooruit wil komen in het leven wil hij zeker ook teruggeven aan de gemeenschap waarbinnen hij leeft. “Het is mijn doel om een positieve invloed te hebben in mijn omgeving door hier actief betrokken te zijn en door kinderen te helpen die net als ik zijn opgegroeid in Cité-Soleil, vooral in hun persoonlijke ontwikkeling.” Veel mensen zijn van mening dat jongeren uit de achterbuurten van Cité-Soleil geen toekomst hebben maar Samuel deelt deze mening absoluut niet. “Iedereen kan wat bereiken in zijn leven, kijk maar naar mij en naar de kans die ik nu krijg. Ik bewijs het tegendeel!”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 31 dec 2023