School “Leogane”

Leogane ligt in de bergen, zo’n 30 km ten zuidwesten van Port au Prince. Bij de aardbeving van januari 2010 was dit dorp het episch centrum daarvan en het heeft daardoor zwaar geleden. Al voor die tijd is een poging gedaan een weg aan te leggen, maar elke regenbui sleept de aarde mee en is de weg vrijwel niet meer begaanbaar. Alleen met een goede vierwiel-aangedreven jeep is het nog redelijk bereikbaar.  De aardbeving heeft dit niet verbeterd; behalve de weg en woonhuizen is ook de school verwoest, alleen de fundering is nog intakt.

Nieuw schoolgebouw na volledig instorten van het oude schoolgebouw (aardbeving)

Voor de aardbeving  bestond het gebouw met 6 klassen, dat door  de stichting werd onderhouden en gesteund. Doordat de aardbeving veel schade had aangericht aan de school is destijds gekozen om een tijdelijk noodgebouw neer te zetten. Inmiddels is er hard gewerkt en is op de zelfde locatie een nieuw schoolgebouw neer gezet.

20131008_094656_resized20131008_094359_resized_1

Gediplomeerde krachten

Op deze school wordt onderwijs gegeven door gediplomeerde educatieve krachten. Zo’n 250 – 300 kinderen gaan hier naar school. In totaliteit zijn er zes klassen (lagere school) en zijn er twee gevuld met kleuters.

Uitbreiding noodzakelijk

Toch blijft er veel vraag naar onderwijs in de omgeving van Ti Boucan. In de periode voor de ramp was het aantal klassen al te klein om alle leerlingen een plekje te geven en dat probleem is nu alleen maar  groter geworden.

De stichting ondersteunt door middel van schoolsponsoring de schoolkinderen in Ti Boucan.

leogane-googleview
De school en Kerk – Google maps december 2011

 

 

 

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 16 dec 2011