Hart voor Haiti en schoolsponsoring

Waar het in Nederland de normaalste zaak is dat kinderen vanaf jonge leeftijd naar school toe gaan, is dit in Haiti heel anders. Veel kinderen hebben door de armoede waarin ze leven niet de mogelijkheid om naar school te gaan. Veel ouders hebben of geen werk of niet voldoende middelen om hun kind naar school te sturen. De overheid probeert hierbij te helpen maar is hierin beperkt.

1385808_354478671354689_639837174_n

Stichting Hart voor Haiti beschikt over diverse schoolgebouwen welke herbouwd zijn na de aardbeving.

Met medewerking van een bouwbedrijf uit Nederland zijn veilige en aardbeving bestendige gebouwen neer gezet. Dit zodat de kinderen die bij ons op het dorp wonen, maar ook kinderen die buiten het kinderdorp wonen, veilig naar school te kunnen.

Middels schoolsponsoring ondersteunt u het onderwijs welke op de school in Bon Repos en in Ti Boucan (dorp in de bergen) wordt gegeven.  De kinderen krijgen les in verschillende vakken en hebben hierdoor een betere kans op een betere toekomst.

1379989_354478861354670_1147876173_nDe schoolsponsoring is voor de kinderen buiten het project waarvan de ouders in de meeste gevallen te arm zijn om schoolgeld te betalen. Dankzij de hulp van een sponsor kunnen deze kinderen een opleiding volgen.

Door de sponsoring kunnen de onderwijzers, boeken, schoolkleding en alle andere benodigdheden voor het volgen van een studie worden betaald.

 

De maandelijkse bijdrage bedraagt € 15 per maand.

U kunt de schoolsponsorbrochure via deze website bekijken.

Aanmelden voor schoolsponsoring kan rechtstreeks middels dit formulier. Mocht u nog aanvullende informatie willen ontvangen, dan kunt u deze aanvragen via deze link.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 09 okt 2011