Stichting Hart voor Haiti

Al vele jaren is Stichting Hart voor Haiti actief in de hulpverlening aan kansarme kinderen. In een land als Haiti is dit hard nodig!! Wij geloven dat elk kind recht heeft op een goede
toekomst. De kinderen die bij ons wonen willen we toekomst geven door middel van een huiselijke omgeving waarin ze kunnen opgroeien. Onderwijs op de school van ons eigen terrein.

Johan Smoorenburg, oprichter van Stichting Hart voor Haiti, is in 1982 naar Haiti vertrokken om zich daar in te zetten voor de (wees)kinderen van Haiti. Met behulp van verschillende instanties uit Nederland is het eerste stuk grond aangekocht. De bouw van de eerste appartementen is daarna van start gegaan en is kinderdorp “Bon Repos” ontstaan.

 

Vaak wordt Haiti verward met Tahiti en is de eerste gedachte witte stranden en een helder blauwe zee. En het is zeker waar dat Haiti op verschillende plekken paradijselijk kan aanvoelen. Niets is echter minder waar! Haiti is het armste land van het westelijk halfrond en behoort tot de armste landen ter wereld. Volgens externe bronnen als Wikipedia is Haiti een van de slechste landen om als kind op te groeien.

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 09 nov 2018