Uitkijken naar kerst

Op Haïti is kerst het belangrijkste feest van het jaar. Iedereen kijkt ernaar uit en vooral de kinderen. Kerstavond (24 december) is heel speciaal voor ze en deze avond bestaat uit toneel, muziek, speciaal eten en (veel) snoep. “Dit jaar zijn er maar 21 kinderen op Bon Repos, waardoor het kleiner en eenvoudiger gevierd zal worden. Toch zal het een mooi feest worden, zowel voor de kinderen als de oudjes en het inwonende personeel”, vertelt Johan.

Normaal gesproken zorgt Wilcie met de oudere kinderen ervoor dat het hele terrein mooi versierd is voor de kerst. Maar ook dit jaar gaat dit helemaal goed komen en Mr. Tess zal dit samen met de jongeren op zich nemen. Op eerste kerstdag is er in de ochtend een kerkdienst die ook door mensen van buitenaf wordt bezocht. Tijdens deze feestelijke dienst worden er ook elk jaar zakken met snoep en koekjes uitgedeeld aan iedereen. De kinderen die op Bon Repos wonen krijgen met kerst ook altijd cadeautjes en na de kerkdienst mogen ze deze (eindelijk) uitpakken. ’s Avonds is er dan een uitgebreide en gezamenlijke kerstmaaltijd geserveerd aan lange tafels.

De kinderen (en jongeren) zijn al lange tijd voor kerst heel opgewonden en ze kijken heel erg uit naar de kerstperiode. De oudere kinderen vullen in de aanloop naar kerst altijd honderden zakken met snoep en koekjes om uit te delen op eerste kerstdag. Het snoepgoed verdwijnt hierbij niet alleen in de zakken maar ook in hun eigen mond… Johan weet dat de kerst dit jaar gezien de actuele toestand niet hetzelfde zal zijn als anders. “Het is jammer dat we er dit jaar zelf niet bij kunnen zijn. Maar ook zonder ons zal het een goede tijd en een mooi feest worden!”

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 19 dec 2022