Update herstel

2017-12 - update herstel - herbouw huisjes

Haïti blijft een bijzonder land. We zijn een jaar verder nadat de cycloon het zuiden van Haïti verwoestte. We hadden als stichting twee streken uitgezocht om daar hulp te gaan bieden. We kregen geld binnen voor voedseluitdelingen en we konden met het gekregen geld ook zo’n 50 huisjes gaan repareren. Mooi dus, we konden aan de slag!

2017-12 - update herstel - huisjes herbouw

Maar je bent en blijft op Haïti… Enkele maanden geleden schreef de eerste minister van Haïti een vergadering uit voor de volgende dag. Hier hoorden we met veel andere hulpverleners dat we niet verder mochten bouwen omdat er vooral aan één kant werd gebouwd en gerepareerd en tientallen dorpen niets zagen van de hulp. We moesten als hulpverleners eerst een plan uitwerken, samenkomen en dan de gebieden verdelen zodat er overal hulp zou komen. De eerste minister zou het een en ander organiseren. Helaas hebben we daarna niets meer gehoord. We zijn op het ministerie geweest, we hebben geprobeerd om de eerste minister aan het woord te krijgen maar dit lukte allemaal niet.

2017-12 - update herstel - school 2017-12 - update herstel - school na cycloon 2

Omdat wij al hielpen met voedseluitdelingen (direct na de ramp) in een streek waar geen andere hulpverleners werkten hebben we besloten dat we gewoon het werk weer gingen oppakken. Zodat we de mensen konden helpen aan wie we dat hadden beloofd. Deze mensen hebben lange tijd op ons moeten wachten, maar ze zijn ons uitzonderlijk dankbaar dat we hen niet zijn vergeten. Zo hebben we veel huisjes kunnen herstellen maar ook een school die nu weer volledig in gebruik is waar zo’n 300 kinderen erg blij mee zijn!

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 12 jan 2018