Update situatie kinderdorp

Vanuit onze achterban krijgen we veel vragen over de situatie op het kinderdorp Bon Repos. Johan Smoorenburg heeft laten weten dat er ogenschijnlijk geen schade op het kinderdorp zelf lijkt te zijn. De beving was wel duidelijk voelbaar en er ontstond paniek. Iedereen vluchtte naar buiten om in veiligheid te komen. Voor veel kinderen was het ook wederom een traumatische gebeurtenis. Velen hebben de aardbeving in 2010 meegemaakt en sommigen zijn hierbij ook hun ouders verloren.

Actie

Nu we een aantal dagen verder zijn wordt de omvang van de beving steeds meer zichtbaar. Zowel via officiële berichtgeving als informatie van o.a. Facebook komen er steeds meer foto’s en video’s beschikbaar vanuit het meest getroffen gebied. Als er één ding is wat duidelijk is dan is dat dit: er is hulp nodig! Zowel op korte termijn alsook op de langere termijn.

Op moment van schrijven zijn we aan het oriënteren welke hulp we kunnen gaan bieden. Omdat wij als relatief kleine organisatie niet de middelen en capaciteit hebben om grootschalige acties te houden willen wij ons gaan richten op specifieke hulpverlening. Net als in 2010 denken we aan het (her)bouwen van huizen of scholen. 

Door op onderstaande link te klikken kunt ook u meehelpen!

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 17 aug 2021