Projecten op Haïti – hoe we voor opleidingen zorgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op Haïti is 60 procent van de mensen werkloos. Deprimerende cijfers, maar als iemand een vak leert is zijn of haar kans op een baan vele malen groter. Het primair onderwijs (de basisschool) in het kinderdorp en in Leogane zijn een goed begin, maar vaak niet genoeg voor een jonge Haïtiaan om werk te vinden. Daarom investeert de stichting in verschillende praktische opleidingen voor jonge Haïtianen. Inmiddels volgt een aantal kinderen zelfs een opleiding aan de universiteit! Met hun kennis kunnen zij later meebouwen aan hun land.

In het vormingscentrum kunnen 120 mensen slapen en wel 400 mensen terecht voor workshops, trainingen en informatiebijeenkomsten. Haïtianen worden geinformeerd over praktische zaken als hygiëne, verzorging, aidspreventie en gezinsplanning. Daarnaast worden de bijeenkomsten van de bijbelschool hier gehouden.

Wilt u meehelpen om onze kinderen een vak te laten leren? Maak dan uw gift over aan Stichting Hart voor Haïti. De toekomst van een jonge Haïtiaan zal erdoor veranderen! 

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 09 okt 2011