“We zijn terug maar nog niet thuis”

We hebben ons verlof in Nederland alweer achter ons gelaten. We hebben een goede tijd gehad en eind oktober zijn we weer op het vliegtuig gestapt. Maar helaas niet naar Haïti, want het is er op dit moment dusdanig onveilig dat we niet terug kunnen keren naar huis. Ontvoeringen zijn aan de orde van de dag en de veiligheid is hierdoor nog verder te zoeken dan normaal. We verblijven momenteel in de Dominicaanse Republiek en het ziet er naar uit dat we hier nog wel even zitten.

Dit is niet makkelijk voor ons maar we hebben elke dag contact met het team op Haïti en gelukkig gaat alles goed. Zodra de situatie het weer toelaat zullen wij teruggaan maar het is nu gewoon niet verantwoord. Hart voor Haïti is erg bekend in de omgeving en men denkt dat wij als stichting erg rijk zijn. Hierdoor staan ook wij bovenaan de lijst om te worden ontvoerd.

Op het kinderdorp is het tot nog toe rustig. Gelukkig merken de kleinere kinderen maar weinig van alles wat er gaande is. De tieners natuurlijk wel, zij begrijpen wat er gebeurt in het land en zien ook de gevolgen van dichtbij, zoals de scholen die vaak dicht moeten.

Toch komt het gevaar steeds dichterbij, zo is mijn schoonzus met haar dochter van 10 jaar ternauwernood ontsnapt aan een ontvoering. Dit heeft een grote impact gehad op het kinderdorp want veel kinderen hier kennen haar ook goed. Verder is de directrice van de bank laatst ontvoerd. Zij is een hele goede kennis van ons en we weten tot op de dag van vandaag niet hoe het met haar gaat.

Het zijn spannende en gevaarlijke tijden en toch hopen we snel terug te kunnen keren naar het kinderdorp. We danken jullie voor jullie steun en gebeden.

Johan en Wilcie Smoorenburg

Volg ons op social media via:

Publicatie datum / laatste wijziging: 02 jan 2022